Uitbreiden/Groeien van de onderneming:


Nadat je bent begonnen met je onderneming en de zaken gaan goed zal je te maken krijgen met groei. Dit kan groei in de omzet zijn of groei in omvang van de onderneming. Groei van de onderneming gaat vaak gepaard met veranderingen, u kunt niet langer alle zaken zelf regelen en u zal te maken krijgen met personeel. Met het aannemen van personeel groeit ook je verantwoordelijkheid, je zult bijvoorbeeld elke maand aangiften loonbelasting moeten gaan indienen. Wij bij KLIP kunnen u hier natuurlijk mee helpen, of indien gewenst kunnen wij deze ook voor je verzorgen.

Om te groeien zal u moeten investeren in uw bedrijf, dit kan door hier zelf kapitaal in te stoppen maar dit kan ook door hier vreemd kapitaal voor aan te trekken. Beide opties kunnen gevolgen hebben voor uw aangifte. Wanneer u vreemd kapitaal aantrekt bij een bank zal deze u vaak vragen om voorlopige jaarcijfers of om een prognose, KLIP kan u helpen om deze op te maken. Wij kunnen voor uw bedrijf alle benodigde documenten verzorgen die u nodig zal hebben voor de aanvraag van een krediet. U kunt ook krediet verkrijgen van vrienden en familie. Indien mensen in uw omgeving hiertoe bereid zijn is het verstandig om dit goed vast te leggen, je weet immers maar nooit wat er in de toekomst gaat gebeuren en door zaken goed vast te leggen voorkom je later onenigheid te krijgen over de lening. Ook de belastingdienst kan om een leningsovereenkomst vragen. KLIP kan een dergelijke overeenkomst voor u opstellen. deze overeenkomsten zijn in principe vormvrij, er kan dus alles in staan zoals je de lening overeen wil komen. Wij hebben veel ervaring met het opstellen van deze overeenkomsten en kennen ook de aandacht- en probleempunten.

Als je onderneming nog klein is zal je hoogstwaarschijnlijk als ondernemer zelf de boekhouding voeren, je weet dus wat er in komt en hoeveel geld er uit gaat. Zodra je onderneming gaat groeien wordt de administratie al snel een stuk minder inzichtelijk, de boekhouding zal worden gevoerd door een administratief medewerker, hierdoor bent u er niet langer dagelijks mee bezig. Doordat KLIP administraties voert in real-time online boekhoudingen, kunt u toch altijd inzicht behouden in uw administratie. Zo kunt u ten alle tijden uw administratie inzien en behoud u inzicht. Ook geven wij bij KLIP training en cursussen aan ondernemers, deze trainingen zijn gericht op het voeren en het begrijpen van de boekhouding. Het doel van deze cursus is om er voor te zorgen dat de ondernemer meer ziet dan alleen maar de cijfers, u zal leren deze te kunnen interpreteren en begrijpen.

Internationale uitbreiding:

Uitbreiding van de onderneming naar het buitenland brengt vaak een hoop veranderingen met zich mee. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de BTW, of als u zich ook in het buitenland gaat vestigen aan de inkomstenbelasting en of de vennootschapsbelasting.

Zodra de onderneming uitbreid met activiteiten over de grens, zal de BTW al snel een stuk ingewikkelder worden. Je krijgt te maken met intracommunautaire prestaties, listingverplichtingen en Europese BTW wetgeving maar misschien krijgt u ook te maken met uitvoer- en invoerverplichtingen. Binnen KLIP zien wij de omzetbelasting als een aparte belastingsoort met zijn eigen systematiek. Onze BTW expert kan uw onderneming dan ook helpen te voldoen aan alle vereisten die gelden en u uiteraard ook op alle mogelijkheden wijzen.

Naast de fiscale veranderingen waar u tegen aan loopt kan het natuurlijk ook zo zijn dat u tegen andere, meer management, problemen. KLIP heeft uitstekende contacten met consultants die u hierbij kunnen ondersteunen, indien gewenst kunnen wij u hierbij doorverwijzen en eventueel ook een (fiscaal) oogje in het zijl houden.