Ons doel is om jou de boekhouding zo goed mogelijk te laten voeren. Wij nemen uitgebreid de tijd om je mee te nemen in het proces, kennis over te dragen en te sparren. Zodat je goed begrijpt hoe de administratie werkt en hoe je rapporten in het boekhoudprogramma interpreteert. We leren je letterlijk verder te kijken dan alleen naar de cijfers. Ook signaleren wij onjuistheden. We leggen uit hoe deze te corrigeren en op een juiste manier in te voeren. De workload verdelen we zodat wij geen extra kosten in rekening hoeven te brengen. Deze persoonlijke en effici├źnte aanpak bewijst zichzelf elke keer weer. Samen komen we tot het beste resultaat, kwaliteit verzekerd!

Telefonische contactmomenten

Op diverse momenten gedurende het jaar nemen we telefonisch de boekhouding door die jijzelf hebt ingeboekt. We gaan samen in Moneybird (of een ander boekhoudprogramma) kijken of het logisch is wat er staat en zorgen ervoor dat de administratie klopt, de fiscale mogelijkheden benut worden en de betreffende aangifte gedaan kan worden. Zie deze contactmomenten als kapstokjes die ervoor zorgen dat je gedurende het hele jaar goed zicht houdt op de stand van zaken.

Hoe werkt het in de praktijk?

Met het merendeel van onze klanten voeren we gedurende het jaar onderstaande gesprekken, die via onze website ingepland worden. De aangegeven tijdsduur is een richtlijn. Soms hebben we meer tijd nodig om zaken te corrigeren of toe te lichten en soms valt het mee, en zijn we sneller klaar.

Kwartaalgesprek
Elk kwartaal bespreken we de aangifte voor de omzetbelasting. Waarbij het doel is om de aangifte gelijk ook in te dienen. Elk kwartaalgesprek duurt een half uur.

Gesprek tussentijdse cijfers

In juni kijken we naar de tussentijdse cijfers en doen we een check voor de voorlopige aanslag. Dit gesprek duurt een uur.

Gesprek voorbereiding afronding jaarcijfers

Het laatste kwartaal van het jaar bereiden we de jaarcijfers voor. Dit gesprek duurt een uur.

Gesprek jaarcijfers
In februari doen we samen een laatste check om de jaarcijfers af te ronden. Dit gesprek duurt 45 minuten.

Gesprek voorbereiding vennootschapsbelasting
In de maanden april/mei bereiden we samen de aangifte vennootschapsbelasting voor. Dit gesprek duurt een uur.